Palce lizać!

2016-06-14

14 czerwca w naszej szkole zorganizowano warsztaty kulinarne

Ich celem było propagowanie zdrowej żywności oraz pokazanie młodzieży sposobów wprowadzania do codziennej diety produktów niskokalorycznych. Pod okiem szefa kuchni – pana Łukasza Szymona Gamonia uczniowie zrobili sok ze świeżych pomarańczy z tapioką i sorbetem truskawkowym, z olejem rzepakowym Green Spoon. Przyrządzili też żele ze świeżych i mrożonych owoców. Pojawiły się między innymi: banan z bazylią, truskawki, brzoskwinie, jeżyny z czekoladą i piana z ananasa. Mniam! Życzymy smacznego i prosimy o zdradzenie przepisów!!!

A tu możecie zobaczyć zdjęcia z tej smakowitej imprezy:

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1565355203765550&set=pcb.1565355380432199&type=3&theater

Julia Kochanowska, kl. 3c

 

Godło Rzeczypospolitej Polskiej Miasto Rybnik
Ministerstwo Edukacji Narodowej